Breid je cv uit met een cursus installatiedeskundige beveiligingscamerasystemen

Wanneer je werkzaam bent in de inbraakbeveiligingstechniek, dan ben je misschien wel eens op zoek naar een uitdaging. Natuurlijk is je baan al interessant, maar als je verder wilt groeien of je kennis wilt uitbreiden dan moet je openstaan voor je eigen persoonlijke ontwikkeling. Er zijn verscheidene manieren om dit te bereiken. Als je bevoegd wilt worden om een CCTV installatie uit te kunnen voeren dan moet je hier een officiële cursus voor volgen. Deze cursus duurt 2 dagen en kun je bij verschillende instellingen volgen.

De cursus

Om beveiligingscamerasystemen te mogen installeren ben je verplicht om een cursus CCTV-installatiedeskundige beveiligingscamerasystemen te volgen. Dit is vastgelegd door het College Bescherming Persoonsgegevens en de beoordelingsrichtlijn Cameratoezicht Openbare Plaatsen. Nadat je de cursus hebt afgerond ben je niet alleen bevoegd deze systemen te installeren, maar je mag ze ook onderhouden.  De cursus duurt twee dagen en wordt aan het einde daarvan beloond met een officieel getuigschrift.

Wie kan de cursus volgen?

Als jij de cursus wilt volgen dan is het handig dat je al eens een klein camerasysteem hebt aangelegd. Ook al begint het niveau van de cursus op nul, je hebt wel een mbo werk- en denkniveau nodig. De cursus is interessant voor mensen die zich op professioneel vlak bezighouden met het installeren van camera installaties, zoals beveiligingsmedewerkers, installateurs en installatiedeskundigen.

Wat kun je verwachten?

Tijdens de cursus zal aandacht worden besteed aan een groot aantal onderwerpen. Zo leer je over het cameratoezicht en het recht op privacy, over de verschillende typen camera’s, over de Europese- en Nederlandse regelgevingen, over het installeren en afstellen van de camera’s en de arbo-eisen omtrent monitoren. Ben jij werkzaam in de beveiliging, wil jij je werkgebied verbreden en jezelf blijven bijscholen? Dan is een cursus installatiedeskundige beveiligingscamerasystemen allicht een mooie uitdaging voor je.

Geplaatst in: News