Kong

Welk speeltje past het beste bij jouw hond?

Een speeltje voor een hond is van belang bij de ontwikkeling van de hond. Hondenspeelgoed speelt een grote rol tegen verveling, speelgoed zorgt er namelijk voor dat jouw hond actief blijft. Ook is hondenspeelgoed stress verminderend, het juiste speelgoed kopen voor je hond is dan ook heel belangrijk. Niet elke hond is echter hetzelfde. Zodoende zijn er dus een aantal factoren waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van welk hondenspeeltje het beste bij jouw hond past.

Leeftijd van de hond

Bij het kiezen voor het juiste speeltje voor een hond, dient er rekening te worden gehouden met de leeftijd van de hond. Een puppy heeft namelijk nog babytandjes, het is dan het beste om te kiezen voor speeltjes van zacht plastic of pluche. Op het moment dat zijn tandjes gaan ontwikkelen zal de puppy op veel verschillende soorten speeltjes willen bijten. Het is dan wel van belang om hard rubber te vermijden, om de tanden niet te beschadigen. Als een hond volwassen wordt zal zijn kaak sterk genoeg zijn om ook speeltjes van harder rubber te gebruiken, het is dan natuurlijk wel van belang dat hij ook wat zachtere speeltjes heeft om op te kauwen. Rond de leeftijd van zeven, zal bij de meeste honden de kaak wat minder sterk worden, op dat moment kunnen speeltjes van hard rubber wat de sterk zijn. Gelukkig zijn er speciale speeltje gericht op de wat oudere honden. Een bedrijf dat hoogwaardige speeltjes produceert voor honden van verschillende leeftijden is Kong. Waar onderscheid wordt gemaakt tussen KONG Classic, KONG Puppy en KONG Senior.

Type hond

Er zitten grote verschillen tussen de verschillende hondenrassen. Waar het ene ras heel actief is, is een ander ras dat wat minder. Het is dus van belang om het juiste speeltje bij het ras en gedrag van je hond te vinden. Een actieve hond zoals een Jackrussellterriƫr zal een speeltje om te apporteren leuker vinden dan een Bobtail, die van nature wat rustiger is. Binnen een hondenras kan er echter ook veel verschil zijn tussen honden, door veel verschillende speeltje uit te proberen wordt het gelukkig vanzelf duidelijk wat jouw hond precies fijn vindt en wat niet.

Grootte van de hond

Ook moet je rekening houden met de grootte van de hond. Een te klein speeltje kan namelijk zorgen voor verstikkingsgevaar. Het is dan ook van belang om voor grote honden de wat grotere speeltjes te kopen om dit te voorkomen. Voor kleinere honden worden dan ook weer kleinere speeltjes aangeraden, omdat de grote speeltjes wellicht niet in zijn bek passen.

Geplaatst in: News