boot huren

Boot huren: ga er even lekker tussenuit!

We voelen allemaal wel eens de behoefte om bij het water te zijn. Even naar het strand, het zwembad, of een warm bad nemen – water biedt rust en comfort, al is het maar om naar te kijken. Staren naar de golven, vissen in een vijver of een kibbelend riviertje kan wonderen doen voor wat rust in je hoofd. Daarom is een boot huren zo ontzettend handig: lekker een stukje varen met vrienden of familie en even je hoofd leeg maken. Of je nou keihard wil scheuren in een motorboot of liever rustig dobbert, met een boot huren kun je er eens even lekker tussenuit.

Boot huren, wat kun je ermee?

Er zijn veel meer opties dan je misschien denkt met een boot huren. Je kunt een boot huren voor een dag, een koelbox vol drinken en snacks mee nemen en gewoon lekker op het water dobberen en kletsen met vrienden of familie zonder dat iets je kan onderbreken. Of je huurt een boot voor langere tijd, en er een vaarvakantie van maken. Een weekendje weg, een midweek of zelfs langer. Zo kun je een stuk verder over de mooie wateren van Nederland dan je normaal zou zien. Je kunt leuke routes plannen en kamperen op de plekken waar je stops houdt, of een grotere boot huren waar je ook in kunt slapen. Met een boot huren zijn de mogelijkheden oneindig!

Soorten boot huren

Er zijn natuurlijk heel veel verschillende soorten boten die je kunt huren. Dit is afhankelijk van de groep mensen waarmee je bent, hoe lang je de boot huurt en natuurlijk wat je er mee wil. Een sloep is lekker rustig, met een motorboot kun je harder gaan en de wind in je haren voelen. Ook zijn er boten te huur met slaapplekken of juist kleinere bootjes waar je maar met zijn tweeën in past. Het ligt er dus maar net aan waar je zin in hebt en wat je plannen zijn, maar een boot huren biedt altijd veel opties!

De voordelen

Velen van ons wonen niet aan het water. Dan is het niet altijd ideaal om je eigen boot te kopen, omdat je dan een stuk moet reizen voor je bij je boot komt en deze niet vanuit huis makkelijk in de gaten kunt houden. Ook worden boten natuurlijk niet altijd regelmatig gebruikt, dus het kan erg zonde zijn als deze altijd maar aan land staat. Dan is een boot huren een echte uitkomst, omdat je alleen betaalt voor de tijd dat je de boot gebruikt en deze daarna gewoon weer terug kan brengen.